Voor het tweede jaar op rij is Maarten zaterdag Nederlands kampioen geworden bij de junioren. In de finale in Amstelveen wist hij Robin Groenewoud met 6-3 7-6 (6) te verslaan. Die finale verliep best bijzonder. Bij een stand van 6-3 1-1 begon het namelijk zo hard te regenen, dat de wedstrijd onderbroken moest worden en uiteindelijk binnen afgemaakt moest worden.

“De eerste set liep goed, maar de tweede set wat minder”, keek Maarten na afloop zelf terug op de finale. “Ik maakte in die tweede set meer fouten. Maar ik ben blij dat het me gelukt is om van na een 5-2 achterstand, de tweede set toch nog naar me toe te kunnen halen in de tiebreak.” Ook in die beslissende tiebreak kwam Maarten terug van een 5-1 achterstand.

Groepsfase en senioren
Maarten bereikte de finale via de groepsfase. Daarin verloor hij wel van Groenewoud, met 6-4 6-0. Hij versloeg Xavier Donker (6-0 6-4) en Ivar van Rijt (6-1 6-0) echter, waarna hij in de finale dus revanche nam op Groenewoud. En dan was er ook nog het seniorentoernooi, waarin Maarten in de groepsfase ook nog met 6-2 6-4 van Groenewoud won. De uiteindelijk toernooiwinnaar Tom Egberink (6-1 6-0) en Mitchel Graauw (7-6(5) 6-2) bleken nog wel iets te sterk.

Categorieën: Nieuws