Na zijn titel outdoor in augustus, is Maarten dit weekend ook Nederlands kampioen indoor geworden. Daarmee pakte hij al voor de derde keer goud bij de nationale kampioenschappen voor junioren. “Ik ben er heel blij mee”, zo vertelt Maarten. “Naast het enkelspel en dubbelspel bij de junioren, mocht ik ook bij de senioren meedoen met een wildcard. Daar heb ik veel geleerd.”

Net als de outdoor kampioenschappen, werden ook de Nederlandse kampioenschappen indoor in Amstelveen georganiseerd. “In de poule won ik drie wedstrijden en verloor ik er één”, kijkt Maarten terug. “Daarna speelde ik de finale tegen Xavier Donker en die won ik met 6-1 6-2. Bij het dubbelen speelde ik samen met Robin Groenewoud en we wonnen de eerste wedstrijd. Helaas konden we daarna niet verder, doordat Robin een blessure had.”

Senioren
Het enkelspel toernooi bij de senior mannen speelde Maarten dus ook nog. “Ik kreeg een wildcard om daar aan mee te doen. Daardoor hoefde ik geen kwalificatie te spelen, maar was ik gelijk geplaatst voor het hoofdtoernooi. Daarin heb heb ik één poule wedstrijd weten te winnen en de andere twee heb ik verloren. Zo werd ik derde in de poule.”

Categorieën: Nieuws