Als jongen van zeven jaar had ik niet voor ogen dat mijn sport nu rolstoeltennis is. Op die leeftijd begon ik met voetballen in mijn woonplaats Goor, in Twente. Maar ik ben geboren met Spina Bifida en toen mijn benen mij niet meer konden dragen moest ik stoppen met voetbal. Inmiddels is rolstoeltennis mijn passie. Het gaat me goed af en ik heb er veel plezier in.

Spina Bifida zorgt ervoor dat mijn onderbenen minder spierkracht hebben. Nadat ik in 2016 afhankelijk werd van een rolstoel, ben ik na een lange zoektocht qua sporten het jaar erop met rolstoeltennis begonnen. Voetbal was mijn lust en mijn leven. Dat ik daarmee moest stoppen was dus echt een gemis. En waar ik eerst dacht dat ik tennis niet leuk zou vinden, was ik al snel helemaal om. Ik vind het spelletje erg leuk!

Het tennissen bleek me te liggen en als snel was toegetreden tot de talenten van de Nederlandse selectie. Daarbij ben ik in 2019 Nederlands kampioen bij de junioren geworden. Ook speelde ik aan het begin van dat jaar mijn eerste WK, waar ik tweede werd in het dubbelspel. Het was een geweldige ervaring.

Dit alles smaakte naar meer. Inmiddels ben ik 3x Nederlands kampioen bij de junioren en in 2022 Nederlands kampioen in het dubbelspel bij de senioren. Ik heb diverse toernooien nationaal en internationaal gewonnen en streef nu naar het meedoen met de wereldtop. 

Verder heb ik op mijn website informatie staan voor supporters en sponsors die mij willen helpen deze droom te verwezenlijken. Voor meer info vraag, bel of mail mij gerust.

Graag tot ziens.

Maarten