Als jongen van zeven jaar had ik niet voor ogen dat mijn sport nu rolstoeltennis is. Op die leeftijd begon ik met voetballen in mijn woonplaats Goor, in Twente. Maar ik ben geboren met Spina Bifida en toen mijn benen mij niet meer konden dragen moest ik stoppen met voetbal. Inmiddels is rolstoeltennis mijn passie. Het gaat me goed af en ik heb er veel plezier in.

Spina Bifida zorgt ervoor dat mijn onderbenen minder spierkracht hebben. Nadat ik in 2016 afhankelijk werd van een rolstoel, ben ik na een lange zoektocht qua sporten het jaar erop met rolstoeltennis begonnen. Voetbal was mijn lust en mijn leven. Dat ik daarmee moest stoppen was dus echt een gemis. En waar ik eerst dacht dat ik tennis niet leuk zou vinden, was ik al snel helemaal om. Ik vind het spelletje erg leuk!

Het tennissen bleek me te liggen en ik ben inmiddels toegetreden tot de jeugd van de Nederlandse selectie. Daarbij ben ik in 2019 Nederlands kampioen bij de junioren geworden. Ook speelde ik aan het begin van dat jaar mijn eerste WK, waar ik tweede werd in het dubbelspel. Het was een geweldige ervaring.

Dit alles smaakt naar meer. Ik wil graag opnieuw naar het WK. Iets waarvoor ik hard zal moeten werken, want de ITF wereldranglijst is erg wisselvallig. Een verder doel is om ook bij de senioren mee te gaan strijden om de prijzen. Van dit alles houd ik jullie via deze website graag op de hoogte. Daar komt bij; ik kan het niet alleen en kan alle steun goed gebruiken. Daarom is deze website er ook voor supporters en partners. Ik wens jullie veel leesplezier en zie iedereen graag op en naast de tennisbaan.

Maarten